1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (3 Votes)

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Dana 22. i 23. septembra 2014. godine je u Sali za fiziologiju čovjeka održana stručna radionica „Medicinski fakultet u Sarajevu i kontinuirana medicinska edukacija: korak u budućnost“.

Pozvani predavači na ovoj radionici su bili međunarodni i domaći stručnjaci iz oblasti kontinuirane medicinske edukacije (KME): prof. dr Geoffrey Hodgetts (Queen's University, Kanada), doc. dr Dilek Toprak (Istanbul, Turska), prof. dr Mirjana Mavrak,

prof. dr Almira Hadžović-Džuvo, doc. dr Zaim Jatić, prim. dr Fahrudin Kulenović, doc. dr Mehmed Kulić, doc. dr Maida Rakanović Todić, dr. sci Lejla Burnazović Ristić.

Učesnici radionice su imali priliku da kroz interaktivna predavanja i rad u malim grupama diskutuju o načinima, značaju i problemima stručnog usavršavanja u oblasti medicinskih nauka te o razvoju i unaprijeđenju Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog fakulteta. Također, kroz tri grupne radionice, uz interdisciplinarni pristup, učesnici su osmislili i prezentirali potencijalne programe KME. Radionica je od strane učesnika ocjenjena kao vrlo uspješna i predstavlja značajan korak u pripremama za početak rada Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Add comment


Security code
Refresh